Opkøb af guld

Vi opkøber dit guld hos LP Antik & Design

Har du gamle guldsmykker, guldmønter eller andet gammelt guld som du ønsker at sælge?

Salg af guld kan til tider være en besværlig og overskuelig salgsproces for nogen. Ligeledes kan de ældre guldsmykker for nogen have meget personlig og sentimental værdi i from af personlige minder. Du kan hos os let, trygt og overskueligt sælge dit guld, som du ikke ønsker have liggende og samle støv derhjemme. Vi har mere end 10 års erfaring med opkøb af guld, hvorfor du kan forvente at få tilsendt en fair og aktuel pris.

Vi har gennem årene fået en stor ekspertise indenfor handel med guld og sølv, hvor vi kender de største danske sølvsmede som Georg Jensen, Hans Hansen, Bindesbøll, Evald Nielsen, Michelsen, Svend Toxværd m.fl. Det betyder, at vi kan genkende et godt stykke guld eller sølv, når vi ser det.

Udfyld formularen herunder og få tilsendt den pris, vi vil give for dit guld eller sølv.

Hvis du er i tvivl om typen eller antal gram, så ring til os på 22 28 75 05

Hvilket guld opkøber vi?

Har du et guldobjekt, som du er i tvivl om vi har en interesse, er du velkommen til at kontakte os. Vi har som udgangspunkt interesse i alt, hvor vi opkøber alle former for guld. Vi er ikke begrænset, hvorfor der kan være tale om mange forskellige ting.

Der kan her være tale om opkøb af guld i form af:

 • En renset guldtand
 • Industrirester
 • Guldbestik
 • Guldtøj
 • Korpus
 • Guldbarrer
 • Guldmønter
 • Guldsmykker
 • Arvesmykker

Vi får særligt mange henvendelser omkring gamle guldsmykker (guldringe og guldkæder) eller arvesmykker. Det giver også mening, fordi smykker som du ikke bruger længere, kan du sælge og få den dagsaktuelle guldpris eller sølvpris for. Måske du ligger inde med guld ting, som har mere værdi for dig at omsætte til penge?

Hvor meget kan jeg få for mit guld?

Har du noget gammelt guld, som du gerne vil sælge til os, bør du være opmærksom på nuværende dagsaktuelle guldpriser. Priserne på guld kan ændres sig fra dag til dag. I bund og grund handler det om at få fastlagt dit gulds vægt og karat, hvorefter vi kan beregne værdien ud fra dette. Vi holder os altid opdateret med guldpris udviklingen, således at du altid får et tilbud som er opdateret.

Hvad bestemmer prisen på guld?

Priserne på guld og sølv kan ændre sig fra den ene dag til den anden dag. Det er ikke altid, at der forekommer dramatiske ændringer i prisen. Men for at give dig så meget tryghed som muligt, holder vi derfor altid øje med kursen. Vi tager altid udgangspunkt i den nuværende kurs, når vi giver dig et tilbud på opkøb af guld.

Dog bør du være opmærksom på, at skrot-guld afregnes efter vægt. Herudover afregnes bedre gulddele – f.eks. brugbare smykker, komplette bestik, korpus m.m. – oftest til priser højere end guldprisen. Dette skyldes at kvaliteten og brugsværdien er højere ved disse end ved skrotguld.

Hvidguld og guldsmykker

Når det kommer til bestemmelse af guldprisen, er det vigtigt at være opmærksom på, at det er blevet populært at lave guldsmykker med hvidguld. Det kan fremstå mere kompliceret, end hvad det er, da hvidguld har et flot og hvidt/lyst farve som kan ligne meget gulds. Hvidguld bruges typisk til legering sammen med guld for at få opnå en lysere farve.

Dog er hvidguld et metal til smykker og ikke et rent grundstof som guld. Med andre ord: hvidguld er ikke guld.

Vi tilegner ikke smykker nogen ekstra værdi, når vi laver opkøb af guld, hvis de har indhold af hvidguld.

Hvad betyder karat guld og stemplerne på mit guld?

En meget hurtig måde til få en idé om, hvor meget dit guld kan være værd, er at kigge efter stempler. Vi anbefaler, at du altid starter med at tjekke dine guldsmykker, guldbarrer, guldmønter mv., om der er stempler i dit guld. Stemplerne er små tal, og tallene angiver karaten. Karat er det tal som bruges til betegnelse af guldets renhed/lødighed. Jo højere en renhed guldsmykkets guld har, jo større en karat vil den have.

Som udgangspunkt når du køber et guldsmykke, skal den pågældende guldsmed stemple sit navnstempel og karat i smykket. Dette gør det lettere for dig at vide, hvor smykket stammer fra, og hvem der står inde for dets renhed.

Når det kommer til smykker, laves de fleste ikke udelukkende af guld. I mange tilfælde laves smykker typisk af legeringer, hvor guld, sølv og diamanter er sammensmeltet. Dette gør det også nødvendigt at få angivet disse værdier, så du som køber eller arvtager ved, hvor meget guldsmykket er værd.

Guld
De mest almindelige typer af guld stempler er:

 • 8 karat (333)
 • 14 karat (585)
 • 18 karat (750)
 • 21 karat (875)
 • 21,6 karat (900)
 • 22 karat (916)
 • 24 karat (999)
 • og finguld så som barre (9999)

Hvor meget er mine guldsmykker værd?

Har du guldsmykker, guldmønter eller andre guldobjekter, som måske har en særlig historie, har vi også en interesse opkøb af dem. Vi anbefaler, at du skriver det under feltet ‘bemærkning’, når du udfylder kontaktformularen. Du er også meget velkommen til at kontakte os angående dette. Efter aftale kan vi komme og inspicere smykket, da guldsmykker sagtens kan have en ekstra værdi udover guldprisen.

Få gratis tilbud i dag

Skal vi ringe dig op?

Hvordan kan man se om det er ædelmetal?

Guld:
Guld er stemplet med eksempelvis:

 • 333
 • 585
 • 14k
 • 18k
Scroll til toppen