Antik Porcelæn
Vi opkøber antik porcelæn fra bestemte serier og udvalgte producenter
Har du arvet noget antik porcelæn, som du ikke ønsker eller gerne vil sige sælge, er du kommet til det rette sted. Hos LP Antik & Design har vi interesse i opkøb af porcelæn, hvis det kommer fra udvalgte producenter.
Der findes mange forskellige antik porcelæn producenter, men det er desværre ikke alle porcelænsfigurer , kaffe- og spisestel som har en lige stor efterspørgsel. Derfor forholder vi os til særligt udvalgte mærker fra Royal Copenhagen / kgl., Bing & Grøndahl, Dahl Jensen, Rörstrand, Kosta boda og Holmegaard.
Antik porcelæn og fajance vi har interesse i
Vi oplever stor efterspørgsel på bestemte stel og porcelænsserier fra især Royal Copenhagen, Bing & Grøndahl (B&G), Mads Stage og Rörstrand.
Ældre juleplatter fra Royal Copenhagen (kongeligt porcelæn), Bing & Grøndahl (B&G) og Aluminia har især interesse. Vi opkøber desværre ikke 70’er og 80’er platter, medmindre de indgår i en komplet serie. Nyere platter fra 1990’erne og 2000’erne har også vores interesse.
Porcelænsfigurer fra Aluminia, Royal Copenhagen, Dahl Jensen og Bing & Grøndahl er også noget vi køber. Vi opkøber gerne i hele samlinger og har kunder i både indland og udland til disse.
Forneden er der en opsummering af mærker og porcelæn, som vi er særligt interesseret i.
Royal Copenhagen (Kongeligt porcelæn)
Royal Copenhagen / kgl. er Danmarks ældste porcelæns- / fajance fabrikker, selvom produktionen i dag er rykket ud af Danmark.
Der er mange forskellige produkter fra Royal Copenhagen, som vi er interesseret i. Herunder kan vi bl.a. nævne stel fra serierne:
- Musselmalet
- Blå blomst
- Blå kant
- Saksisk blomst
- Flora Danica
- Henriette
- Blå Elements
- Viftestellet
Der kan være flere stel som har stelvarianter. Der er bl.a. stellet som hedder Blå blomst, der findes i 3 stelvarianter som er flettet, svejfet eller kantet.
Det er også deres nok mest kendte serie som hedder Musselmalet, som findes i 3 stelvarianter som er helblonde, halvblonde og riflet. Derudover er der også andre kollektioner af Musselmalet som fx Mega Mussel og Blå Elements.
Vi har også interesse i kongelige porcelænsfigurer
Porcelænsfigurer fra Royal Copenhagen har også vores interesse, og dem opkøber vi også gerne i hele samlinger. Det er bl.a. kongelige porcelænsfigurer så som dyrefigurer, højtider mv.
Nogle figurer er lavet i både porcelæn og stentøj, og hos LP Antik & Design er vi kendt for altid at have et stort udvalg på lager.
Juleplatter Royal Copenhagen
Royal Copenhagen har også lavet julepynt, da Aluminia opkøbte Royal Copenhagen. Aluminia produkter skiftede navn til Royal Copenhagen, og herefter fortsatte de med at lave de kendte julehjerter. I nyere tid har Royal Copenhagen også lavet en juleserie med bl.a. Flagrænken.
Interessant er også juleplatter (skal være mærket), og gerne som juleplatter fra 1960’erne og nedefter – eller fra 90’erne til nu. Juleplatter fra 70’erne og 80’erne er lavet i så stort et oplag, at man finder dem på mange loppemarkeder til ingen penge.
Sådan foregår opkøb af porcelæn fra Royal Copenhagen hos os
Når vi giver priser på Royal Copenhagen porcelæn, kigger vi altid på standen af produkterne, og ser om der er revner og skår og evt. brugsspor. Vi kigger også på sorteringen på produktet.
Her skelnes der mellem 1. sortering, 2. sortering og medarbejdersortering som svarer til 2. sortering eller dårligere.
- sortering er markeret med 3 bølger.
- sortering er markeret med en lodret ridse igennem de tre bølger.
- Medarbejdersortering er markeret med 2 eller 3 lodrette ridser igennem de tre bølger.
Antik porcelæn fra Bing & Grøndahl
Bing & Grøndahl også kaldet B&G, opkøber vi også antik porcelæn fra. B&G blev opkøbt i slutningen af 80’erne af Royal Copenhagen, og det er også derfor, at man møder nogle af de samme porcelæns produkter som er stemplet med B&G eller Royal Copenhagen. Fx laver Royal Copenhagen stadig et lille udvalg i mågestel, som er designet af Fanny Garden for Bing & Grøndahl.
Vi gør dig opmærksom på, at Bing & Grøndahls varemærke bag på deres porcelæns produkter er 3 tårne.
Det er især spisestellene Mågestellet, Empire og Sommerfugl fra Bing & Grøndahl som er interessante. Alle 3 stelserier findes både med og uden guld.
Mågestellet (1895)
Mågestellet er en klassiker og er i hvidt og blåt med hvide måger. Almindeligvis flyver mågerne mod venstre, hvis mågerne flyver mod højre er emnet mere sjældent. Mågestellet findes både med og uden guld.
Empire stellet (1904)
Empire stellet er et af deres ældste stel, og består af anemoneranker i guirlander i en koboltblå farve. Stellet findes med guldkant og gennembrudt kant.
Sommerfuglestellet (1880)
Sommerfuglestellet er med en sommerfugl i midten af tallerknerne og fadene, som er malet i fri hånd. Sommerfuglestellet findes med guldkant (Kipling) og med malet blå skælv (Dickens), som både findes med og uden guldkant.
Cordial og Relief stentøj
Derudover er der også stellene også Cordial og Relief, som er designet af Jens Harald Quistgaard i stentøj. Faktisk så overtog B&G produktionen fra Kronjyden.
Porcelænsfigurer Bing og Grøndahl
Bing & Grøndahl har også produceret porcelæns figurer, som er interessante for os. Vi opkøber gerne hele samlinger med figurer, hvoraf det er blandet med værdien på figurerne. Nogle Bing og Grøndahl figurer er der produceret rigtig mange af, mens andre er sjældne og eftertragtede. Porcelænsfigurer har vi en stor kundegruppe til, og kan derfor altid tilbyde dig en fair pris.
Bing og Grøndahl juleplatter
Ligesom med Royal Copenhagen, køber vi også Bing & Grøndahl Juleplatter fra bestemte perioder. Juleplatter fra 70’erne og 80’erne er der lavet rigtig mange af, og derfor er de også svære at sælge. Vi køber dem naturligvis hvis de indgår i hele/komplet serie, da en sådanne serie kan være mere værdifuld.
Læs mere om Bing og Grøndahl købes.
Mads Stage jagtstel
Vi oplever stor efterspørgsel på Mads Stage jagtstellet. Det er nok set i lyset af den store interesse for folk, som er blevet interesseret i at gå på jagt og ønsker at fuldende deres jagtmiddage med det klassiske jagtstel på bordet.
Mads Stage var en dygtigt tegner og har tegnet alt fra frimærker til stel. Hans illustrationer var ofte af naturen.
Dødsbo ryddes på hele Sjælland
Dødsboer ryddes på hele Sjælland, Møn og Lolland Falster. Her kan vi sørge for alt, hvad der hører til rydning af dødsbo.
Vi har mere end 20 års erfaring og viden i rydning af dødsboer / restboer.
Dette er en webshop og der findes ingen fysisk butik med åbningstider
Du er altid velkommen til at kontakte os på mail, hvis der er noget du søger, som du ikke lige kan finde på siden.
Afhentning af vare sker i Fensmark ved Næstved, og kun mod forudgående aftale.
Hvad er forskellen på fajance og porcelæn?
Fajance og porcelæn er begge kendt som glaseret stentøj. Porcelæn er fremstillet af ler typen kaolin og knuste sten af kvarts eller feldspat. På den anden side er fajance fremstillet af lyst ler. Selvom begge to bruges til at lave keramik, har de en række forskelle bundet i deres produktionsmetoder. Det at de begge to er kendt som ‘glaseret stentøj‘ betyder, at den keramiske formmasse brændes først, hvorefter den dyppes i glasur og brændes igen på ny.
En af forskellene mellem de to er, at porcelænet bliver glaseret med en næsten gennemsigtig glasur, hvorimod fajancen glaseres med en mere farverig glasur. Dette betyder, at du med porcelæn oftest kan se genskæret fra lyset, hvis du holder de op mod en lampe. Dog trænger lyset ikke igennem på en fajance.
Et andet kendetegn på porcelæn er, at det laver en klang-lyd, hvis du banker/slår let på det, hvor en fajance giver en bump-lyd. En tredje forskel er, at fajance og porcelæn adskiller sig fra hinanden i deres farvekombinationer på underglasurdekorationen. Fajance brændes under en laver temperatur, hvilket gør det muligt at opnå rigere farvevariationer i modsætning til porcelæn.
Det skyldes, at mange farvematerialer bliver ødelagt eller svinder under højforbrænding. Det er også en af årsagerne til, at du oftest vil se antik porcelæn være blåmalet, da denne farve kan tåle højere temperaturer.
Vi opkøber velbevaret kvalitets porcelæn
For at vi er interesseret i at opkøbe dit antikke porcelæn eller fajance produkter, er det vigtigt, at porcelænet er velbevaret. Vi har ikke interesse i porcelæn med skår, hårrevner, kanthak eller andre skader. Har porcelænet guldkant, har det også betydning, at guldet er velholdt og fremstår uden slid. Vi ønsker, at de nye ejere af porcelænet kan nyde det
Herudover har vi kun interesse i ældre og antikt porcelæn, hvorfor dit porcelæn skal være min. 20 år og ældre. Disse faktorer har betydning for vores vurdering af dit porcelæn og dermed tilbud. Når vi giver tilbud på dit porcelæn, sættes prisen med afsæt i standen, alderen, sorteringen og sjældenhed af porcelænet. Men i mange tilfælde er det mest efterspørgslen som afgør prisen.
Få et uforpligtende tilbud og en god handel på dit gamle porcelæn
Vi opkøber porcelæn i København og på hele Sjælland. Har vi indgået en aftale og blevet enige om en pris, kommer vi gerne og henter dit porcelæn. Eller du er velkommen til at komme til os i Fensmark ved Næstved. Det er afgørende, at dit antikke porcelæn opfylder vores krav i forhold til mærkninger, skade og ridse frie, hvis vi skal være interesseret. I sær tilfælde kan mindre ridser godt ses udenom, hvis de er små og rigtig få af dem. Dette vil selvfølgelig påvirke prisen markant.
Er alt i den skønneste orden, er du som sagt mere end velkommen til at kontakte os. Få et uforpligtende tilbud på dit porcelæn ved at udfylde kontakt formularen øverst til højre på siden. Vi besvarer din henvendelse inden for kort tid.