Opkøber af møbler

Har du antikke og danske designer møbler, som du ønsker at sælge?

Vi oplever stor efterspørgsel på danske designemøbler, møbler i teaktræ og palisander. Derfor er det også dem, som vi gerne opkøber.

Orange designerstol ved et bord op ad en rød væg.

For os som opkøber af møbler og mange af vores kunder udgør ældre møbler en tidslomme og fortæller en historie, som man ikke finder på lagerhylderne i IKEA. Hos LP Antik & Design værner vi om de historiske genstande, som vi hver dag har mellem hænderne.

Vores mange års erfaring med opkøb og salg af bl.a. genbrugsmøbler gør, at vi kender interessen og efterspørgslen på møblerne. Du kan derfor være sikker på at få en fair pris for dine brugte møbler.

Som udgangspunkt har de fleste arkitekttegnede møbler vores interesse så længe, at de er velbevarede. Men er du i tvivl om, hvorvidt vi kunne være interesseret i at opkøbe dine antikke møbler, er du velkommen til at kontakte os.

 • Retro og vintage møbler i teak og palisander
 • Arkitekttegnede møbler fra danske møbelproducenter

Retro og vintage møbler i teak og palisander

Når det kommer til opkøb af møbler som er retro, opkøber vi primært møbler fra 50’erne, 60’erne og 70’erne i træsorterne som teaktræ, egetræ og palisander. Mange af de danske møbler som er produceret i denne periode, som bl.a. kommoder, er ikke nødvendigvis stemplet i bunden af en producent. Det er heldigvis oftest ikke det mest afgørende, der er stadig kunder som ønsker at købe dem.

Fra 1950’erne

Efter 2. verdenskrig ønskede danskerne, at der skulle ske noget i deres boliger. Alle de tunge møbler blev derfor skiftet ud med lettere møbler i teaktræ, egetræ og palisander. Dette gjaldt alt fra borde, skænke, og kommoder til mindre møbler som væghylder.

Rigtig mange kendte designere, gjorde sig positivt bemærket i denne periode. Det betød også at tusindvis af møbler blev produceret i teak og palisander.

Fra 1980’erne

I 80’erne betragtede man disse møbler som umoderne, og flere møbler endte derfor på genbrugspladsen. Som årene gik, har møblerne igen formået at dukke op som interessante boligindretnings emner. Dette gør også, at vi løbende har stor efterspørgsel på netop denne type møbler.

Opkøber af møbler fra danske producenter og internationale

Om møblet så er produceret af en dansk designer eller en ukendt, betyder heldigvis knap så meget. Vi har kunder som efterspørger begge dele. Efterlever dine brugte møbler vores kvalitetskrav og er i flot stand, har vi en stor interesse.

OBS! Møbler fra 70’erne og 80’ernes stil, som bl.a. gik meget på syret egetræsmøbler er desværre ikke nemme at finde købere til. Derfor opkøber vi desværre heller ikke denne type møbler.

Arkitekttegnede møbler

Vi opkøber gerne dine brugte designer- og arkitekttegnede møbler. Vi har kunder i både indland og udland, som efterspørger designer møbler fra, især danske arkitekter. Skulle du have designer møbler fra nogle af nedenstående designere, opkøber vi gerne møblerne, samt afhenter dem hos dig. 

De danske arkitekter som er særligt efterspurgte pt. er bl.a.:

 • Hans J. Wegner
 • Børge Mogensen
 • Nanna Ditzel
 • Verner Panton
 • Poul Kjærholm
 • Finn Juhl
 • Arne Jacobsen
 • Mogens Kock
 • Arne Vodder
 • Jens Harald Quiestgaard
 • Illum Wikkelsø

Hans J. Wegner

Hans J. Wegner har bl.a. lavet designer møbler i teaktræ, palisander og egetræ. Hans møbler er kendt i hele verden, hvor stole som påfuglen, bamsestolen, savbukstolen og lufthavnsstolen er nogle af de mest kendte møbler.

Ofte kan man også se hans møbler i både danske og udenlandske film, hvilket gør, at hans produkter altid har en god salgspris – uanset om de er brugte eller i original stand

Hans J. Wegner har fået produceret sine møbler på Getama, Ry møbler, PP møbler og Andreas Tuck. Selvom Hans J. Wegner primært var stolemager, har han også designet:

 • Sofaborde
 • Barskabe
 • Skænke
 • Kommoder
 • Lamper
 • Sofaer

Faktisk er mange af Hans J. Wegners møbler stadig i produktion den dag i dag. Brugte Hans J. Wegner møbler købes, hvis de er i god stand.

Børge Mogensen

Børge Mogensen var udlært møbelsnedker og har formået at lave flere møbeldesigns, som stadig holder den dag i dag. Han blev erklæret ”folkets møbelmand”, da han skabte møbler til enhver pengepung.

Han har bl.a. lavet møbler i samarbejde med FDB, hvor flere af hans møbler, som den klassiske stol, Folkestolen J39, stadig er i produktion. Børge Mogensen har også designet møbler for Fritz Hansen, hvor han bl.a. lavede den kendte tremmesofa. Herunder Børge Mogensens mere dyre møbler, som også er gode, prismæssigt i dag, er bl.a. den spanske stol og øreklapstolen.

 

Nanna Ditzel

Hvem har ikke prøvet at sidde i en trinidadstol? Det var i hvert fald en klassiker, når man var ved lægen eller i skole. Generelt var Nanna Ditzels design til at finde flere steder i det offentlige rum.

Herudover var hun også en af de få danske designere, som har gjort sig bemærket i børnemøbler. Her har hun bl.a. designet en vugge, højstol og et bord/stolesæt kaldet Trisse. 

Ud over møbler har Nanna Ditzel også designet smykker.

Verner Panton

Når man hører Verner Panton omtalt, er det ofte i forbindelse med hans lampe-klassikere, Globen og Flowerpot. Men Verner Panton står også bag flere forskellige designer møbler som Hjertestolen i læder og Panton stolen i plastik.

Dér, hvor Verner Panton for alvor skilte sig ud fra andre danske designere, var især i forhold til at han var vild med farver og anderledes materialer. Panthon stolen var verdens første plaststol i et stykke, og blev et ikon for ‘Plastaldren’.

Tivoli-stolen er også en klassiker, som stadig bliver produceret i dag. Tivolistolen blev oprindeligt designet til en restaurant i Tivoli i 1957, hvoraf stolen også fik navnet.

Du kan også læse mere om Verner Panton, og hans designerlamper som vi også opkøber her. 

Verner Panton lampe

Poul Kjærholm

Poul Kjærholm er lidt anderledes i forhold til hans tids kollegaer som Hans J. Wegner og Finn Juhl. Poul Kjærholm. Han designede nemlig primært sine møbler i stål og læder. Mange af hans møbler er produceret hos Fritz Hansen, men også hos PP Møbler og E. Kold Christensen.

Poul Kjærholms valg af materialer gjorde hans møbler dyre og eksklusive – både i udtryk og i prisen. Det afspejles også i den store efterspørgsel, vi har på hans møbler i dag.

Nogle af Pouls største klassikere er:

 • Lænestol PK22
 • Sofa PK31
 • Chaiselong PK24
 • Sofabord PK65

Det hele er designet i læder/stål og har et tidløst design. Pouls design er faktisk kendt i hele verden.

Finn Juhl

Finn Juhl er en af Danmarks helt store designere og er kendt i hele verden. Dette betyder også, at vi oplever stor efterspørgsel efter Finn Juhls designs. Finn Juhl står bl.a. bag stolen, Høvdingestolen som blev tegnet til snedkerlavets møbeludstilling i 1949.

Finn Juhls sofaer og stole har ofte ben og armlæn i teaktræ eller palisander og formerne er bløde og runde i forhold til, hvis man sammenligner med bl.a. Poul Kjærholms designs. Sofaen og stolen FJ53 er der de senere år blevet stor efterspørgsel på, hvilket også har gjort, at priserne er steget på disse modeller.

Arne Jacobsen

Denne danske designer er nok en af de bedst kendte møbeldesignere i Danmark. Arne Jacobsen står bag designs på alt fra kurvemøbler til ure. Du kender sikkert hans skalstole, 7’eren eller myrestolen, som står i mange offentlige institutioner.

Det er dog hans stol, Ægget, Svanen og Dråben, som er dem man først tænker på, når man hører hans navn. Stoleklassikerne og alt andet interiør til SAS hotellet i København, er han designeren bag. Ja faktisk var det alt fra bestik til lamper på hotellet. Arne Jacobsen har også designet flere lamper. Og det er også nogle vi opkøber!

Du kan læse mere om hans lamper her

Arne Jacobsen stol

Mogens Kock

Mogens Kock er mest kendt for hans reoler og bogkasser, som stadig produceres i dag og kan købes i designer butikker. Disse reoler er produceret i flere forskellige materialer, som egetræ, teaktræ, elm, eg, ask og fyr. Oftest blev reolerne brugt i kontormiljøer.

Vi opkøber gerne enkelte møbler og større partier fra, også selvom der er flere års brugsspor.

Arne Vodder

Arne Vodder blev uddannet arkitekt i 1951, og har gennem hans periode fået tegnet nogle smukke møbeldesigns. Arne Vodder har fået produceret sine møbler på Fritz Hansen, Sibas Møbler og Vamo. 
Arne Vodder har især designet skænke, sofaborde, spiseborde, stole og kommoder, og primært i træsorter som teaktræ, palisander og valnød.

Arne Vodders møbler er i et tidløst design, hvilket også gør at der er efterspørgsel fra ind- og udland på hans møbeldesigns.

Jens Harald Quistgaard

Designeren Jens Harald Quistgaard er uddannet billedhugger og verdenskendt for mange af hans hverdags designs. Hvem har ikke stået med den kendte dåseåbner fra Raadvad i hånden? Hans designserie rummer mere end 4.500 brugsgenstande, og dermed også alt fra dåseåbneren til sofaborde og barstole.

Jens Harald Quistgaard er bl.a. kendt for sit stentøjsstel, Coradial som findes i mange farver. Hans møbler fra ‘Stokkeserien’ med stokkeskamlen og stokkestolen var allerede meget efterspurgt internationalt, da de kom på markedet for første gang.

Selvom møblerne har høje priser, er vi alligevel interesseret i at opkøbe dem. Du kan læse mere om de af hans stel vi opkøber her.

Illum Wikkelsø

Illum Wikkelsø var en dansk designer, der var kendt for sin rene og moderne stil. Hans arbejde var stærkt inspireret af skandinaviske designprincipper. Illum Wikkelsø er bedst kendt for hans skænke, reoler, gyngestol og særligt hvilestolen fra V11.serien.

Gennem hele sin karriere forblev Wikkelsø engageret i at skabe funktionelle og stilfulde designs, der kunne holde til tidens tand. I dag er hans arbejde meget efterspurgt af både samlere og indretningsarkitekter.

Design antikviteter fra andre designere?

Som opkøber af møbler oplever vi løbende, at få forespørgsler om arkitekttegnede møbler fra andre desigere. Skulle du have designermøbler fra andre designere end ovenstående, så spørg os gerne.  Ovenstående er blot et udpluk af de danske designere, som vi ved meget om. Det er også dem, som vi er gode til at give gode priser for.

Få gratis tilbud i dag

Skal vi ringe dig op?

Dødsbo ryddes på hele Sjælland

Dødsboer ryddes på hele Sjælland, Møn og Lolland Falster. Her kan vi sørge for alt, hvad der hører til rydning af dødsbo.

Vi har mere end 20 års erfaring og viden i rydning af dødsboer / restboer.

Dette er en webshop og der findes ingen fysisk butik med åbningstider

Du er altid velkommen til at kontakte os på mail, hvis der er noget du søger, som du ikke lige kan finde på siden.

Afhentning af vare sker i Holme-Olstrup ved Næstved, og kun mod forudgående aftale.

Scroll to Top