Møbler

Arkitekttegnede møbler og møbler i teaktræ er altid interessante

Vi oplever stor efterspørgsel på danske designer møbler, møbler i teaktræ og palisander. Derfor er det også møbler som vi gerne opkøber.

For os og mange af vores kunder, udgør ældre møbler en tidslomme og fortæller en historie, som man ikke finder på lagerhylderne i IKEA. Hos LP Antik & Design værner vi om de historiske genstande, som vi hver dag har mellem hænderne. Vores mange års erfaring med opkøb og salg af bl.a. genbrugsmøbler gør også, at vi kender interessen og efterspørgslen på møblerne.

Retro og vintage møbler i teak og palisander
Vi opkøber primært retromøbler fra 50’erne, 60’erne og 70’erne i træsorterne som teaktræ, egetræ og palisander. Mange af de danske møbler som er produceret i denne periode, som bl.a. kommoder, er ikke nødvendigvis stemplet i bunden af en producent. Det er heldigvis oftest ikke det afgørende, der er stadig kunder som ønsker at købe disse møbler.

Efter 2. verdenskrig ønskede danskerne at der skulle ske noget i deres boliger. Alle de tunge møbler blev derfor skiftet ud med de lette møbler i teaktræ, egetræ og palisander. Dette gjaldt alt fra borde, skænke, og kommoder til mindre møbler som væghylder. Rigtig mange kendte designere, gjorde sig positivt bemærket i den periode. Det betød også at tusindvis af møbler blev produceret i teak og palisander.

Da vi nåede til 80’erne betragtede man disse møbler som umoderne, og flere møbler endte derfor på genbrugspladsen. Som årene er gået, har møblerne igen formået at dukke op som interessante emner til boligindretningen i det meste af verden. Dette gør også, at vi løbende har stor efterspørgsel på netop denne type møbler. Om møblet så er produceret af en dansk designer eller en ukendt, betyder heldigvis knap så meget – vi har kunder som efterspørger begge dele.

Møbler fra 70’erne og 80’ernes stil, som bl.a. gik meget på syret egetræsmøbler er desværre ikke nemme at finde købere til. Derfor opkøber vi desværre heller ikke denne type møbler.

Arkitekttegnede møbler
Vi opkøber gerne dine brugte designer- og arkitekttegnede møbler. Vi har kunder i både indland og udland, som efterspørger designermøbler af især danske arkitekter. Skulle du have møbler eller designs fra nogle af nedenstående designere, så opkøber vi gerne møblerne, samt afhenter dem hos dig. 

De danske arkitekter som er særligt efterspurgte pt. er bl.a.: Finn Juhl, Børge Mogensen, Mogens Kock, Hans J. Wegner, Arne Vodder, Poul Kjærholm, Verner Panton, Harald Quistgaard, Arne Jacobsen, Illum Wikkelsø og Nanna Ditzel.

Hans J. Wegner
Hans J. Wegner har bl.a. lavet møbler i teaktræ, palisander og egetræ. Hans møbler er kendt i hele verden, hvor stole som påfuglen, bamsestolen, savbukstolen og lufthavnsstolen er nogle af de mest kendte møbler. Ofte kan man også se hans møbler i både danske og udenlandske film, hvilket også gør at hans produkter altid har en god salgspris – uanset om de er brugte eller i original stand. 
Hans J. Wegner har bl.a. fået produceret sine møbler på Getama, Ry møbler, PP møbler og Andreas Tuck. Selvom Hans J. Wegner primært var stolemager, har han også designet sofaborde, barskabe, skænke, kommoder, lamper og sofaer. Mange af Hans J. Wegners møbler er faktisk stadig i produktion.

Børge Mogensen
Børge Mogensen var udlært møbelsnedker og har formået at lave flere møbeldesigns, som stadig holder den dag i dag. Han blev erklæret ”folkets møbelmand”, da han skabte møbler til enhver pengepung.
Han har bl.a. lavet møbler i samarbejde med FDB, hvor flere af hans møbler, så som den klassiske stol Folkestolen J39, stadig er i produktion. Børge Mogensen har også designet møbler for Fritz Hansen, hvor han bl.a. lavede den kendte tremmesofa. Børge Mogensens mere dyre møbler, som også er gode prismæssigt i dag, er bl.a. den spanske stol og øreklapstolen.

Nanna Ditzel
Hvem har ikke prøvet at sidde i en trinidadstol? Det var i hvert fald en klassiker, når man var ved lægen eller i skole. Generelt var Nanna Ditzels design at finde flere steder i det offentlige rum. Derudover var hun også en af de få danske designere, som har gjort sig bemærket i børnemøbler. Her har hun bl.a. designet en vugge, højstol og et bord/stolesæt kaldet trisse. 
Ud over møbler har Nanna Ditzel også designet smykker.

Verner Panton
Når man hører Verner Panton omtalt, er det ofte i forbindelse med hans lampe-klassikere Globen og Flowerpot. Men Verner Panton står også bag flere forskellige designermøbler så som Hjertestolen i læder og Panton stolen i plastik. Der hvor Verner Panton skilte sig ud fra andre danske designere, var især i forhold til at han var vild med farver og anderledes materialer. Panthonstolen var verdens første plaststol i et stykke, og blev et ikon for plastaldren. Tivoli-stolen er også en klassiker, som stadig bliver produceret i dag. Tivolistolen blev oprindeligt designet til en restaurant i Tivoli i 1957, deraf fik den også navnet.
Du kan også læse mere om Verner Panton, og hans designerlamper som vi også opkøber her

Poul Kjærholm
Poul Kjærholm er lidt anderledes i forhold til hans tids kollegaer så som Hans J. Wegner og Finn Juhl. Poul Kjærholm designede nemlig primært sine møbler i stål og læder. Mange af hans møbler er produceret hos Fritz Hansen, men også hos PP Møbler og E. Kold Christensen. Poul Kjærholms valg af materialer gjorde også hans møbler dyre og eksklusive – både i udtryk og i prisen. Det afspejles også i den store efterspørgsel vi har på hans møbler i dag. Nogle af Pouls største klassikere er lænestol PK22, sofa PK31, Chaiselong PK24 og sofabord PK65 – hvoraf det hele er designet i læder/stål og har et tidsløst design. Pouls design er faktisk kendt i hele verden.

Finn Juhl
Finn Juhl er en af Danmarks helt store designer og er kendt i hele verden, hvilket også gør at vi oplever stor efterspørgsel efter Finn Juhls designs. Finn Juhl står bl.a. bag stolen høvdingestolen som blev tegnet til snedkerlavets møbeludstilling i 1949. Finn Juhls sofaer og stole har ofte ben og armlæn i teaktræ eller palisander og formerne er bløde og runde i forhold til hvis man sammenligner med bl.a. Poul Kjærholms designs. Sofaen og stolen FJ53 er der især de senere år blevet stor efterspørgsel på, hvilket også har gjort at priserne er steget på netop disse modeller.

Arne Jacobsen
Arne Jacobsen er nok en af de bedst kendte møbeldesignere i Danmark. Arne Jacobsen står bag designs på alt fra kurvemøbler til ure. Du kender sikkert hans skalstole 7’eren eller myrestolen, som står i mange offentlige institutioner. Det er dog hans stole ægget, svanen og dråben som er dem man først tænker på, når man hører hans navn. Stoleklassikerne og alt andet interiør til SAS hotellet i København, er han designeren bag. Ja faktisk var det alt fra bestik til lamper på hotellet.
Arne Jacobsen har også designet flere lamper, og det er også nogle vi opkøber. Du kan læse mere om hans lamper her

Mogens Kock
Mogens Kock er mest kendt for hans reoler og bogkasser, som stadig produceres og derfor kan købes i designer butikker. Disse reoler er produceret i flere forskellige materialer, så som egetræ, teaktræ, elm, eg, ask og fyr. Oftest blev reolerne brugt i kontormiljøer, og der opkøber vi gerne større partier fra, også selvom der er flere års brugsspor.

Arne Vodder
Arne Vodder blev uddannet arkitekt i 1951, og har gennem hans periode fået tegnet nogle smukke møbeldesigns. Arne Vodder har fået produceret sine møbler på Fritz Hansen, Sibas Møbler og Vamo. 
Arne Vodder har især designet skænke, sofaborde, spiseborde, stole og kommoder, og primært i træsorter som teaktræ, palisander og valnød. Arne Vodders møbler er i et tidløst design, hvilket også gør at der er efterspørgsel fra ind- og udland på hans møbeldesigns.

Jens Harald Quistgaard
Jens Harald Quistgaard er uddannet billedhugger og verdenskendt for mange af hverdagens designs. Hvem har ikke stået med den kendte dåseåbner fra Raadvad i hånden? Hans designserie rummer mere end 4.500 brugsgenstande, og dermed også alt fra dåseåbneren til sofaborde og barstole. 
Jens Harald Quistgaard er bl.a. kendt for sit stentøjsstel coradial som findes i mange farver, men hans møbler i serien ”stokkeserien” med stokkeskamlen og stokkestolen allerede var meget efterspurgt internationalt, da det kom på markedet første gang. Selvom møblerne har høje priser, er vi interesseret i at opkøbe disse.
Du kan læse mere om de af hans stel vi opkøber her.

Skulle du have designermøbler fra andre designere end ovenstående, så spørg os gerne. Ovenstående er et udpluk af de danske designere vi ved meget om, og dermed også er gode til at give gode priser for.

Få gratis tilbud i dag

Skal vi ringe dig op?

Dødsbo ryddes på hele Sjælland

Dødsboer ryddes på hele Sjælland, Møn og Lolland Falster. Her kan vi sørge for alt, hvad der hører til rydning af dødsbo.

Vi har mere end 20 års erfaring og viden i rydning af dødsboer / restboer.

Dette er en webshop og der findes ingen fysisk butik med åbningstider

Du er altid velkommen til at kontakte os på mail, hvis der er noget du søger, som du ikke lige kan finde på siden.

Afhentning af vare sker i Holme-Olstrup ved Næstved, og kun mod forudgående aftale.

Scroll til toppen