Glas, porcelæn og keramik

Glas, porcelæn og keramik er også noget af det vi køber

Vi opkøber gerne glas, stel og keramik produkter i bestemte serier og fra udvalgte producenter. Desværre er det ikke alt vi er interesseret i, da efterspørgslen ikke er så stor på alle glas og stel.

Hos LP Antik & Design opkøber vi porcelæn, keramik og glas i bestemte serier fra udvalgte producenter. Det er især Royal Copenhagen, Bing & Grøndahl, Dahl Jensen, Rörstrand, Kosta boda og Holmegaard vi går efter.

Porcelæn / Fajance
Vi oplever stor efterspørgsel på bestemte stel/porcelænsserier. Det er især nogle stel fra Royal Copenhagen, Bing & Grøndahl (B&G), Mads Stage og Rörstrand. Det er dog ikke alle stel som er lige populære.

Ældre juleplatter fra Royal Copenhagen (kongeligt porcelæn), Bing & Grøndahl (B&G) og Aluminia har især interesse. Vi opkøber desværre ikke 70’er og 80’er platter, med mindre de indgår i en komplet serie. Nyere platter fra 1990’erne og 2000’erne har også vores interesse.

Porcelænsfigurer fra Aluminia, Royal Copenhagen, Dahl Jensen og Bing & Grøndahl er også noget vi køber. Vi opkøber gerne i hele samlinger og har kunder i både indland og udland til disse.

For at vi er interesseret i at købe produkter i porcelæn/fajance, er det vigtigt at porcelænet ikke har skår eller hårrevner. Har porcelænet guldkant, har det også betydning, at guldet er velholdt og fremstår uden slid.
Når vi giver tilbud på dit porcelæn, sættes prisen med afsæt i standen, alderen på porcelænet, sorteringen og sjældenhed – men det er mest efterspørgslen som afgør prisen.

Glas
Det er meget forskelligt, hvad vi opkøber i glas og kunstglas. Vores primære interesse er i antikke glas, som er fra Danmark eller Norge.

Vi har også interesse for glaskunst fra bl.a. Holmegaard Glasværk, Morano eller Kosta Boda.

Vi er selvfølgelig interesseret i at købe glasprodukter, hvor standen er god, og ikke har skår, revner eller er plaget af glaspest. Er det glasprodukt du har et sjældent produkt, så kan der være enkelte undtagelser.

Hvilke mærker opkøber vi?

Royal Copenhagen (kongeligt porcelæn)
Royal Copenhagen er Danmarks ældste porcelæns- / fajance fabrikker, selvom produktionen i dag er rykket ud af Danmark.

Der er mange forskellige produkter fra Royal Copenhagen som er interessant for os. Herunder kan vi nævne stel fra serierne Musselmalet, Blå blomst, Blå kant, Saksisk blomst, Flora Danica, Henriette, Blå Elements og Viftestellet. 
Der kan være flere stel som har stelvarianter. Der er bl.a. stellet som hedder Blå blomst, der findes i 3 stelvarianter som er flettet, svejfet eller kantet. Det er også deres nok mest kendte serie som hedder Musselmalet, som findes i 3 stelvarianter som er helblonde, halvblonde og riflet. Derudover er der også andre kollektioner af Musselmalet som fx Mega Mussel og Blå Elements.

Porcelænsfigurer fra Royal Copenhagen har også vores interesse, og dem opkøber vi også gerne i hele samlinger. Det er bl.a. kongelige porcelænsfigurer så som dyrefigurer, højtider mv. 
Nogle figurer er lavet i både porcelæn og stentøj, og hos LP Antik & Design er vi kendt for altid at have et stort udvalg på lager.

Royal Copenhagen har også lavet julepynt, da Aluminia opkøbte Royal Copenhagen. Aluminia produkter skiftede navn til Royal Copenhagen, og herefter fortsatte de med at lave de kendte julehjerter. I nyere tid har Royal Copenhagen også lavet en juleserie med bl.a. Flagrænken.

Interessant er også juleplatter (skal være mærket), og gerne som juleplatter fra 1960’erne og op – eller fra 90’erne til nu. Juleplatter fra 70’erne og 80’erne er lavet i så stort et oplag, at man finder dem på mange loppemarkeder til ingen penge.

Når vi giver priser på Royal Copenhagen porcelæn, så kigger vi altid på standen af produkterne, og ser om der er revner og skår – og evt. brugsspor. Vi kigger også på sorteringen på produktet. Her skelnes der mellem 1. sortering, 2. sortering og medarbejdersortering som svarer til 2. sortering eller dårligere.
1. sortering er markeret med 3 bølger. 
2. sortering er markeret med en lodret ridse igennem de tre bølger. 
Medarbejdersortering er markeret med 2 eller 3 lodrette ridser igennem de tre bølger.

Bing & Grøndahl
Bing & Grøndahl også kaldet B&G, opkøber vi også produkter fra. B&G blev opkøbt i slutningen af 80’erne af Royal Copenhagen, og det er også derfor, at man møder nogle af de samme produkter, som er stemplet med B&G eller Royal Copenhagen. Fx laver Royal Copenhagen stadig et lille udvalg i mågestel, som er designet af Fanny Garden for Bing & Grøndahl.

Bing & Grøndahls varemærke bag på deres porcelæns produkter er 3 tårne.

Det er især spisestellene Mågestellet, Empire og Sommerfugl fra Bing & Grøndahl som er interessante.
Alle 3 stelserier findes både med og uden guld. 
Mågestellet er en klassiker og er i hvidt og blåt med hvide måger. Almindeligvis flyver mågerne mod venstre, hvis mågerne flyver mod højre er emnet mere sjældent. Mågestellet findes både med og uden guld.
Empire stellet er et af deres ældste stel, og består af anemoneranker i guirlander i en koboltblå farve. Stellet findes med guldkant og gennembrudt kant.
Sommerfuglestellet er med en sommerfugl i midten af tallerknerne og fadene, som er malet i fri hånd. Sommerfuglestellet findes med guldkant (Kipling) og med malet blå skælv (Dickens), som både findes med og uden guldkant.

Derudover er der også stellene også Cordial og Relief, som er designet af Jens Harald Quistgaard i stentøj. Faktisk så overtog B&G produktionen fra Kronjyden.

Bing & Grøndahl har også produceret porcelæns figurer, som er interessante for os. Vi opkøber gerne hele samlinger med figurer, hvoraf det er blandet med værdien på figurerne. Nogle figurer er der produceret rigtig mange af, mens andre er sjældne og eftertragtede. Porcelænsfigurer har vi en stor kundegruppe til, og kan derfor altid tilbyde dig en fair pris.

Ligesom med Royal Copenhagen, køber vi også Bing & Grøndahl Juleplatter fra bestemte perioder. Juleplatter fra 70’erne og 80’erne er der lavet rigtig mange af, og derfor er de også svære at sælge. Vi køber dem naturligvis hvis de indgår i hele/komplet serie, da en sådanne serie kan være mere værdifuld.

Mads Stage
Vi oplever stor efterspørgsel på Mads Stage jagtstellet. Det er nok set i lyset af den store interesse for folk, som er blevet interesseret i at gå på jagt og ønsker at fuldende deres jagtmiddage med det klassiske jagtstel på bordet.

Mads Stage var en dygtigt tegner og har tegnet alt fra frimærker til stel. Hans illustrationer var ofte af naturen.

Keramik og stentøj
I de senest 10 år er der kommet mange keramiksamlere til. Det betyder også, at priserne og efterspørgslen er blevet markant større. Det er bl.a. på navne som Arne Bang, Palshus, Aksel Salto, Kähler og Saksbo at priserne er steget. Heldigvis har vi kunderne til den eksklusive keramik, ud over vores egen store forkærlighed. Vores viden og interesse er også med til at sikre, at vi altid giver en fornuftig pris på keramikken.

Vi har naturligvis også kunder til de store keramikværksteder på Bornholm som Hjorth, Søholm og Ipsen Enke. For os er det ikke altid mærket der tæller, det kan lige så godt være udtrykket i vasen, lampen eller fadet man står med i hånden. Så har du noget keramik du ønsker at sælge, er du altid velkommen til at sende os et billede.

Bjørn Wiinblad
Bjørn Wiinblad er kendt i næsten hele verden for sine sjove figurer og sine månedsplatter. Mange af hans ting blev lavet på Nymølle og Rosendahl. Men de mest eftertragtede ting er dem der blev lavet på hans eget værksted i keramik. Disse ting opkøber vi også gerne.

Lisa Larsson
Lisa Larsson arbejdede for Gustavsberg i Sverige, hvor hun designede de skønneste figurer – både i form af dyr og mennesker. Der er ret stor efterspørgsel på hendes ting i dag.

Arne Bang 
Var en dansk billedhugger og keramisk designer. For os er han ”en af de lokale”, da han er født i 1901 på Frederiksberg og døde i 1981 i Fensmark. Han er far til den kendte designer Jacob Bang som bl.a. har arbejdet på Holmegaard glasværk som også lå i Fensmark.

Arne Bang har designet alt fra vaser til store skulpturer. Du finder bl.a. en af hans smukke skulpturer ved vejen ned til Fensmark kirke.

Palshus
Palshus keramik er i dag blevet rigtig salgsbare varer, hvor keramikværkstedet holdte til i Præstø på Sydsjælland. Produkter som vaser og skåle, har fået samlere i hele Europa til at se, hvilket formsprog de har fået ud af et af deres designs. Vi opkøber gerne keramik fra Palshus.

Kähler keramik
Kähler keramik fra Næstved har de sidste 20 år skiftet ejere nogle gange, og desværre bliver der ikke lavet mere i Næstved. Men det ældre Kähler keramik, har vi kunder til. Og det er uanset om det er Nils Kähler eller om det er den helt gamle keramik af Herman Kähler. Alt fra gulvvaser til lysestager har vores interesse. Selv store gulvvaser som er mere end 100 år gamle og har lidt hakkede kanter, har stadig vores interesse.

Axel Salto
Axel Salto er Danmarks dyreste keramiker p.t. og det betyder at hans gulvvaser har meget flotte priser. Salto har bl.a. arbejdet for Royal Copenhagen. Ikke nok med han står bag noget af det dyreste danske keramik, så står han også bag design af tekstiler og malerier. Vi opkøber meget gerne din keramik der er designet af Salto.

Få gratis tilbud i dag

Skal vi ringe dig op?

Dødsbo ryddes på hele Sjælland

Dødsboer ryddes på hele Sjælland, Møn og Lolland Falster. Her kan vi sørge for alt, hvad der hører til rydning af dødsbo.

Vi har mere end 20 års erfaring og viden i rydning af dødsboer / restboer.

Dette er en webshop og der findes ingen fysisk butik med åbningstider

Du er altid velkommen til at kontakte os på mail, hvis der er noget du søger, som du ikke lige kan finde på siden.

Afhentning af vare sker i Holme-Olstrup ved Næstved, og kun mod forudgående aftale.

Scroll til toppen